Zaznacz stronę

Fragor och svar ifall att lite en skolplats

Var kommer karna avkomma skrida i skolan?

Allihopa manniskobarn inneha domstol till en skolplats inom max tva kilometer pro arskurs F-3, fyra kilometer for arskurs 4–6 och sex kilometer forut arskurs 7–9. Avstanden mats fran barnets folkbokforingsadress till skolenheternas adresser. Avstandet galler skolvagen, vilket framfor allting innebara gang- och cykelvag.

Ifall det finns flertal skolenheter som ligger inom dessa kilometergranser sa inneha ditt baby riktigt till en fran de fyra skolenheter som ligger narmast hemmet pro arskurs F-6 och en fran de fem skolenheter som ligger narmast forut arskurs 7–9.

Vi kan inte saga i forvag vilken skolenhet ditt barnunge kommer att atnjuta en position i. Du kan vilja varje du helst vill att ditt barnunge gar i skolan. Att du onskar dressera betyder inte att ditt barnunge kommer att ringa en omrade kungen skolenheten. Vilken skolenhet ditt manniskobarn far beror pa:

  • vilka skolenheter du onskar
  • hur flera andra som onskar de skolenheterna
  • varje de som onskar skolenheterna bor
  • hur massa platser det finns gallande de onskade skolenheterna

Kan karna avkomma atnjuta en skolplacering pa andra sidan alven?

Ditt barn kan enbart ringa en skolplacering kungen andra sidan alven ifall du aktivt onskar det. Det galler tillika ifall ditt baby har en skolenhet gallande andra sidan alven som en av forsvinna naromradesskolor.

Baksida av underben hander ifall det ar fler som onskar en skolenhet an baksida av underben det finns platser?

  1. Eleven har aldre syskon kungen pagaende skolenhet i arskurs F-6 nastkommande lasar (syskonfortur)
  2. Relativ omgivning
  3. Absolut narhet
  4. Nar tvenne elever har likadan relativa och absoluta omgivning till en skolenhet ska det lottas mellan dessa elever. Detta kan till exempel besta aktuellt nar tva elever har synonym bostadsadress.

Jag vill inte ha de skolenheterna som ligger i naromradet, hur gor sjalv?

Ditt avkomma har sann till en sate kungen en av de fyra skolenheterna som ligger narmast hemmet for arskurs F-6 och en av de fem skolenheterna som ligger narmast hemmet pro arskurs 7–9. Om du inte vill att ditt kidsen amna ga i nagon av de skolenheterna kan du hoppas andra skolenheter. Du kan efterlangta skolenheter var som helst i staden. Att du onskar skola betyder daremot inte att ditt barn kommer att lite en sate pa nagon av skolenheterna du onskar.

Hur vet sjalv hur manga elever skolenheterna tar in?

Hur flertal elever skolenheter kan fanga varierar och det kan aven andras beroende gallande hur manga som vill skrida pa respektive skolenhet. Darfor kan vi ej genmale pa det.

Finns det koer till skolenheterna?

Icke, det finns inga koer till Goteborgs Stads kommunala skolenheter. Det ar Goteborgs Stads regler forut skolplacering i forskoleklass och grundskola som galler nar forvaltningen beslutar varenda elever ska skrida i skolan.

Hur sa innebara relativ narhet?

Relativ omgivning ar ett fason att mata vilken larjunge som inneha storst domstol till platsen. Relativ narhet innebara att ifall det ar tva elever som vill skrida kungen samma skolenhet, men det blott finns en position over sa ar det eleven som far langst forlangning fran skolvagen till sin alternativa skolenhet jamfort med den onskade skolan som far platsen. Det behover med andra ord inte besta den larling DateUkrainianGirl som bor narmast skolenheten som far platsen – utan den student som forlorar mest pa att inte atnjuta den.

Hur sa anser ni med skolvag? Hur mater ni den?

Vi mater allihopa avstand i skolvag mellan barnets folkbokforingsadress och adressen till skolenheten. Skolvagen innebara snarare allting gang- och cykelvag. Det kan ocksa medfora gator med trottoar eller vanliga vagar ifall det saknas gang- och cykelvagar. Vi mater inga stracka fagelvagen.Vi mater ej heller nagra avstand i resvag, det vill framfora hur lang tid det tar att till exempel fardas med kollektivtrafiken.